A Resistar PRO minden idők
egyik legösszetettebb
immunmoduláns
formulája

Ganoderma gomba
Oleuropein

Ganoderma gomba

Kelet-ázsiában gyógyszerként alkalmazzák

Kínában már több ezer éve használják a Ganoderma gombát sokkal inkább gyógyító hatása miatt, mint táplálékforrásként. Az ázsiai gyógynövények világában, a Ganodermát az egyik legfontosabbnak tartják, mivel figyelemreméltó egészségügyi hatásait tapasztalták. A gombát porítva, teaként és étrend-kiegészítőként fogyasztják. Az évezredes tapasztalatok tudományos igazolása érdekében komoly kutatások indultak, és a gombából több, mint 200 aktív hatóanyagot sikerült kivonni, mint pl.: poliszacharidokat, szerves germániumot, ezen kívül étkezési-rostot, oligoszacharidokat, triterpenoidokat, peptideket, proteineket, alkoholokat, fenolokat, béta-glükánt és különböző ásványi-anyagokat: cinket, rezet, jódot, szelént és vasat, vitaminokat, és aminosavakat egyaránt. Így vált érthetővé, hogy hogyan lehet képes egyetlen gomba teljesen különböző szervek működésének szabályozására.

Oleuropein

Az olajfa levél 98 értékes összetevőt tartalmaz.

A mediterráneumban ősidőktöl fogva fogyasztják az olivafa termését és annak olaját étkezési és kozmetikai célból. Hamar rájöttek az ott lakó népek, hogy az olajbogyó nem csak finom, de egészséges is. Amikor a tudomány górcső alá helyezte az oliva olaját és a leveléből nyert kivonatot, megdöbbentően sok hasznos vegyületet sikerült izolálni belőle. Bebizonyították, hogy az olajfalevél kb. százféle értékes összetevőt tartalmaz, nagy mennyiségben fordulnak benne elő telítetlen zsírsavak, fontos polifenol, szkvalén, ß-karotin és E-vitamin forrás. Különösen gazdag antioxidáns hatású polifenolokban, melyek közül a legismertebb és az egyik leghatékonyabb az oleuropein. Az oleuropein igen keserű ízű polifenol, erős antioxidáns. Gyulladáscsökkentő, vírusellenes és immun- moduláns tulajdonságai jelenleg intenzív kutatások tárgyát képezi. Az olajfalevél-kivonat 4x erősebb antioxidáns, mint a C-vitamin. (Whale KW, et al., Olive oil and modulation of cell signaling in disease prevention, Lipids 2004 Dec;39 (12):123-31).

Élesztő béta-glukán WGP

Élesztő béta-glukán WGP

Forrásuk a közönséges sörélesztő (Saccharomyces cervicisae)

A beta-glükán a baktériumok, növények és gombák sejtfalának glükóz polimerekből felépülő poliszacharoidjai. A béta-glükánok korábban természetes módon megtalálhatóak voltak táplálékainkban, és biztosították az immunrendszer folyamatos és természetes stimulációját. A hiper-higiénikus élelmiszerláncok és a gombaölőszerek fokozatos elterjedésével ezek a természetes immunstimulánsok már nem kerülnek be a szervezetünkbe. Ezzel párhuzamosan több olyan hatás ér bennünket, amely csökkenti az immunfunkciókat. Ilyenek a környezeti mérgek, nehézfémek, imunszuppresszív gyógyszerek, és a folyamatos stressz, a szimpatikus idegrendszer túlstimulált állapota. Az 1-3, 1-6 szénatomokon elágazásokat tartalmazó molekulák legáltalánosabb forrása az élesztőgomba (Saccharomyces cerevisiae), melyekből speciális eljárással sikerül kinyerni olyan minőségben, hogy az megtartsa kedvező élettani hatásait. A ’70-es ’80-as években intenzív kutatás indult, hogy kiderítsék milyen hatásmechanizmussal magyarázhatók az immunrenszer szabályozásában kifejtett hatásai. Ezen vizsgálatok eredményeként tudjuk, hogy az élesztő- béta-glükánokat (1,3/1,6 béta-glükán) a vékonybél Peyer-plakkjain keresztül szívódnak fel, ezt követően a makrofágok (egy fehérvérsejt típus) bekebelezik és feldolgozzák, aminek következtében olyan anyagokat választanak ki, amelyek aktiválják a complement receptor 3 -mal (CR3) rendelkező neutrofil granulocitákat (egy másik fehérvérsejt típus). Ennek segítségével a C3 komplement fragmentumokkal megjelölt kórokozókat képes elpusztítani.

K-Humifluvát
Inulin

K-Humifluvát

Mikro- és makroelemek huminsavhoz
kötött formában

A huminsavak a növények évezredes bomlási folyamatai révén, úgynevezett humifikáldódás során keletkeznek. A huminsavak komplex keveréke számos egyéb karboxil és fenolát csoportot tartalmazó savnak. A huminsavak kb. 70-féle ásványi anyagot tartalmaznak (ezek közül az egyik legfontosabb a vas), mellyel komplexeket képesek alkotni. Ezeket a komplexeket humin-kolloidoknak nevezik, és az a különlegességük, hogy az így megkötött mikroelemek szerves makromolekuláknak tekinthetők. Az ilyen módon létrejött organikus formában lévő ásványianyagok és mikroelemek sokkal könnyebben hasznosulnak a szervezetben, és látják el sokrétű funkciójukat. A huminsavak és fulvonsavak (a fulvonsavak a huminsavak közé tartoznak, kisebb molekula tömegűek és nagyobb oxigén tartalmúak, mint a többi huminsav) könnyedén diffundálnak át a membránokon keresztül, melyeken egyéb kolloidok nem képesek átjutni. Másik nagy előnyük a huminsavaknak, hogy a szervezetbe bekerült toxikus nehézfémeket képesek megkötni, és elősegítik a szervezetből történő kiürülésüket, kelát-képző tulajdonságuk révén (kadmium, kobalt, ólom). A fulvonsavak jelentős antioxidáns tulajdonsággal is rendelkeznek, mely szintén hozzájárul kedvező egészségmegörző hatásaihoz. Ezek miatt tartják a fulvonsavakat gyógyászati termékek vagy élelmiszerek hasznos összetevőinek, mint természetes antioxidáns forrásokat.

(Noemí Cárdenas Rodríguez et al., Antioxidant activity of fulvic acid: A living matter-derived bioactive compound Food, Agriculture and Environment 2011, Vol. 9, Issue 3&4, pages 123-127.)

Inulin

„A belek szabályos működése az
egészség záloga.”

A halál a belekben kezdődik - állította Hippokratész, ugyanakkor azt is kijelenthetjük, hogy az egészség a belekben kezdődik. Bélrendszerünkben több milliárd mikroorganizmus él szimbiózisban, melyek 90%-a baktérium. A bélflórátát képező kb. 400-500 fajta baktérium jótékony hatású, sőt elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez, mivel annak a védőpajzsnak az alapját képezik, melynek segítségével a szervezet képes felvenni a harcot a minket megtámadó külső kórokozókkal szemben. Ahhoz, hogy ezek a nagyon hasznos baktériumok képesek legyenek ellátni feladatukat, megfelelő tápanyagforrásra van szükségük. Ezeket nevezzük prebiotikumoknak. A prebiotikumok egyik fajtája a növényekben raktározó funkciót betöltő poliszacharid az inulin. Kémialag húsz és több ezer közötti fruktózból épül fel, és csak a végződéseiken tartalmaznak glükózt. Tulajdonképpen vízben oldódó rostoknak tekinthetők. Az inulint a vastagabélben elhelyezkedő baktériumok képesek lebontani, ezáltal jutnak energiához. Az inulin a jótékony bélbaktériumok aktivitását, növekedését és szaporodását segítik elő, miközben gátolják a patogén (kórokozó) baktériumok élettani funkcióit, ezáltal tartva fenn a bél természetes egészségi állapotát. (Saad, N.; C. Delattre, M. Urdaci, J. M. Schmitter, P. Bressollier (2013). "An overview of the last advances in probiotic and prebiotic field". LWT - Food Sci. Technol 50: 1–16.) Az inulinról állatkísérletekben sikerült bebizonyítani, hogy képes aktiválni a Peyer-plakkokban található immunsejteket.

(Watzl B. et al., Br J Nutr. 2005 Apr;93 Suppl 1:S49-55. Inulin, oligofructose and immunomodulation.)

Echinacea kivonat

Echinacea kivonat

Régebben immunstimulánsoknak nevezték

Amerikában honos növény, Európában és nálunk is termesztik. “A drogot a növény gyökere szolgáltatja. Megtalálhatóak benne glikoproteinek, poliszacharidok, továbbá kávésav-észterek, feniletanoidok, poliénsavak izobutil-amid-származékai, poliacetilének. Illóolajat is tartalmaz. Tradícionális felhasználása során megfázásos, náthás fertőzések és más szeptikus folyamatok kezelésére, megelőzésére használják. Megfigyelték, hogy bakteriális légúti fertőzéseknél fokozza az antibiotikumok hatását, továbbá gyulladásos bőrbetegségek és nehezen gyógyuló sebek kezelésében is szerepet játszik. A növény poliszacharid tartalmának köszönhetően immunrendszer stimuláló, segít a daganatsejtek elpusztításában.(1)” Azt tapasztalták, hogy baktériummal fertőzött egerekben a növényi poliszacharidokkal dúsított Echinacea kivonat növelte a természetes immunválaszt. (2)

1,2: Szemelvények a fitofarmakológia és fitoterápia tárgyköréből 2011, Dr. Juhász Béla, Debreceni Egyetem Orvos és Egészségtudományi Centrum Gyógyszerésztudományi Kar, Gyógyszerhatástani Tanszék

Glutation (GSH)

Glutation (GSH)

A reaktív gyökök elleni védelemben a máj által aminósavakból szintetizált glutationnak kiemelten fontos szerepet tulajdonítunk, hisz részben az antioxidáns glutation-peroxidáz szubsztrátjaként szerepel, miközben oxidált formává, glutation diszulfiddá (GSSG-vé) alakul át. A GSH/GSSG arány a plazmában jól mérhető és kóros állapotokban tükrözi a szervezetben kialakuló oxidatív folyamatok intenzitását. Ugyancsak a redukált glutationt használja szubsztrátként a glutation-S-transzferáz (GST) enzim az elektrofil vegyületek és toxikus anyagok közömbösítése során. Az utóbbi években mutatták ki a GST-jelátvitelben, génexpresszóban, apoptózisban, fehérje glutationilációban, a nitrogén-oxid metabolizmusban, valamint a gyulladásban betöltött fontos szerepét. A GST legfőbb szerepe a toxicus anyagok, oxidatív stressz során keletkezett káros termékek redukált glutationnal történő konjugálása, így kevésbé toxikus termék létrehozása.

A farmakológia alapjai, Gyires, Klára Fürst, Zsuzsanna: Semmelweis Egyetem, 2011

Szelén
Cink

Szelén

A szelén a kutatások fókuszába került az utóbbi évtizedekben, és egyike a legtöbbet tanulmányozott mikroelemeknek. A szelén az állatvilágban és az ember számára is esszenciális elem. Számos enzim alkotórésze, ezek közül talán a legfontosabb a glutation-peroxidáz, melynek következtében igen jelentős antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik. Ezáltal járul hozzá a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Nem árt tudni, hogy a Föld egyes részeinek szelénellátottsága különböző. Magyarországé közepesnek mondható, viszont a somogyi és zalai területeké kifejezetten alacsony, így az itt termelt növények szeléntartalma alacsonyabb lehet. Ha figyelembe vesszük, hogy a szelén sok más igazolt hatása mellett hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, részt vesz a normál spermaképződésben és a pajzsmirigy megfelelő működésében, érthetővé válik miért olyan fontos a szervezet normál szelén szintjének biztosítása. Ezen hatásai mellett érdemes még megemlíteni, hogy hozzájárul a haj és köröm normál állapotának fenntartásához. Túladagolás esetén szív, szem, izombántalmak léphetnek föl. A szelénmérgezésnek számos egyéb tünetei vannak, mint például hajhullás, hányinger, hányás, fémes szájíz, fáradtság, esetleg ismeretlen eredetű láz is.

Cink

A cink az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem. Úgy találták, hogy több mint 100 enzim normál működéséhez elengedhetetlenül fontos. A cink egyike a legtöbbet tanulmányozott nyomelemnek. Régóta ismert az a tény, hogy fontos szerepet tölt be az immunrendszer szabályozásában, és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Szükség van rá a normál DNS-szintézishez, és szerepet játszik a sejtosztódásban. Számos fehérje térszerkezetének kialakulásáért is felel, így pl. az inzulin szerkezetéért is, ezáltal részt vesz a normál szénhidrát-anyagcserében, és a zsírsavak normál anyagcseréjében is. Igazolták továbbá, hogy részt vesz a normál sav-bázis egyensúly fenntartásában is, és a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, miközben hozzájárul a normál csontozat fenntartásához. Ezen kívül a vér normál tesztoszteronszintjének fenn- tartásához, és szerepet játszik a normál termékenység és szaporodás fenntartásában. Hozzájárul különböző szervek, így a haj, a köröm, a bőr normál állapotának fenntartásához is ill. a normál látás fenntartásához. A cinkhiány okai lehetnek a termőtalaj cinkhiánya, idült hasmenés, hányás, éhezés, A-, B1- és D-vitamin hiány, felszívódási zavar, de az alkoholos májkárosodás is.

Cureit

A kurkumint a kurkuma 2-5% mennyiségben tartalmazza. Zsírban jól oldódik, tehát zsírt tartalmazó ételek fogyasztásával egyidejűleg érdemes bevenni. A kurkumin egészségre gyakorolt pozitív hatásának teljesen pontos hatásmechanizmusát még nem ismerik, de több tényező is hozzájárulhat ehhez. Azt találták, hogy antioxidáns hatással is rendelkezik, de nem ezt tekintik legfontosabb tulajdonságának. Különböző vizsgálatok igazolták, hogy akár jelentős mértékben is képes a gyulladásokért felelős COX-2 enzimet gátolni.(1)

A CUREITTM egy speciális kurkumin készítmény melyet Poláris-Nem poláris szendvics (PNS) technológiával állítanak elő. A PNS-technológiát a termékek biológiai hatékonyságának és biológiai hozzáférhetőségének növelésére használják a termék természetes mátrixának megőrzése és az aktív molekulák lebomlása nélkül.

Embereken végzett úgynevezett cross over vizsgálat eredményeinek tükrében megállapították, hogy a CUREITTM készítmény 10-szer nagyobb bio-hozzáférhetőségegel rendelkezik, mint a kontroll, hagyományos kurkumin készítmények. A CUREITTM terméket sejtvédő, antioxidáns, immunstimuláló, elasztázgátló aktivitásra is tanulmányozták.

1. (Goel A., et al. "Specific inhibition of cyclooxygenase-2 (COX-2) expression by dietary curcumin in HT-29 human colon cancer cells," Cancer Lett.: 172(2), 111-1118; 2001., Satoskar R.R., et al. "Evaluation of anti-inflammatory property of curcumin in patients with post-operative inflammation," Int. J. Clin. Pharmacol. Ther. Toxicol.: 24(12), 651-4, 1986., Gupta SC1, Patchva S, Aggarwal BB Therapeutic roles of curcumin: lessons learned from clinical trials.. AAPS J. 2013 Jan;15(1):195-218. doi: 10.1208/s12248-012-9432-8. Epub 2012 Nov 10.).

Cureit
B1 Vitamin

B1 vitamin (Tiamin)

Kevés olyan ember létezik, aki tiaminból nem igényel többletbevitelt. A cukor és a feldolgozott szénhidrátok fogyasztása, a rendszeres testmozgás, az alkohol- és a teafogyasztás, valamint a terhesség mind-mind fokozza a szervezet B1-vitamin igényét, és ez a kor előrehaladtával csak még kifejezettebbé válik. A vízben oldódó tiamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere- folyamatokban, hozzájárul az idegrendszer és a szív megfelelő működéséhez, valamint hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.

(Nichols, H., et al., Journal of the American College of Nutrition, 1994; 10(1): 57-61.).

B2-vitamin (Riboflavin)

A riboflavin egy könnyen felszívódó, vízben oldódó vegyület, mely szerepet játszik a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében, részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere- folyamatokban, és hozzájárul a normál vasanyagcseréhez. A riboflavin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez. Számos szerv normál állapotának fenntartásához is hozzájárul, így pl. a nyálkahártyák, a vörösvérsejtek, a bőr normál állapotához, és a normál látás fenntartásához is szükséges. A riboflavin hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez is.

B3 vitamin (Niacin)

A niacin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere- folyamatokban. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, és a normál pszichológiai funkció fenntartásához. A niacin szerepet játszik a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásában, és hozzájárul a bőr normál állapotának megőrzéséhez, és a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

B5 vitamin (Pantoténsav)

A pantoténsav részt vesz a normál energiatermelő folyamatokban, hozzájárul a szteroidhormonok, a D- vitamin és egyes ingerületátvivő anyagok normál szintéziséhez és anyagcseréjéhez, és szerepet játszik a fáradtság és a kifáradás csökkentésében. A pantoténsav hozzájárul a normál mentális teljesítményhez is.

B6-vitamin (Piridoxán)

A vízben oldódó B6-vitaminnak a szervezetben nagyon sok funkcióját sikerült igazolni . Megállapították, hogy hozzájárul az immunrendszer és az idegrendszer normál működéséhez. Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a hormonális aktivitás szabályozásához. A B6-vitamin részt vesz a normál fehérje- és glikogén- anyagcserében, és részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, miközben hozzájárul a normál vörösvérsejt-képződéshez, és a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

B7-vitamin (Biotin)

A vízben oldódó biotin is részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, a normál energiatermelő ayagcsere- folyamatokban. A biotin hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Ezen hatásain kívül bizonyított tény, hogy hozzájárul a haj, a nyálkahártyák és a bőr normál állapotának fenntartásához.

B9 vitamin (Folát)

A folát hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez, a terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében, és szerepet játszik a sejtosztódásban. A B9 vitamin részt vesz a normál aminosav-szintézisben, hozzájárul a normál vérképződéshez, a normál pszichológiai funkciók fenntartásához, és a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

B12 vitamin (kobalamin)

A B12-vitaminról szintén igen széles körben igazolták, hogy a megfelelő szintje elengedhetetlen az emberi szervezet számára, hiszen amellett, hogy hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, szükséges az idegrendszer normál működéséhez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához. A B12-vitamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul a normál vörösvérsejt-képződéshez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, szerepet játszik a sejtosztódásban.

E-vitamin

E-vitamin (tokoferol)

A tokoferol könnyen oxidálódó vegyület, ebből következően antioxidáns hatást képes kifejteni, így megakadályozza a többszörösen telítetlen zsírsavak oxidációját. Tehát az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. Ritkán tapasztalható hiánya vérszegénységet, meddőséget, izomsorvadást okoz. Túladagolása nem ismert; annak ellenére, hogy zsírban oldódó vitamin, hipervitaminózist mégsem okoz akár napi 1,2 g bevitele sem.

Réz

Réz

Az emberi szervezetben a réz egy létfontosságú nyomelem funkcióját tölti be. 100-200 mg mennyiségben található meg szervezetünkben, ezzel a vas és a cink után a harmadik leggyakrabban előforduló fém. A réz egyéb nyomelemekhez hasonlóan különböző enzimek létfontosságú alkotóelemét képezi. Talán legfontfontosabb szerepe, hogy hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, és az immunrendszer normál működéséhez. Nélkülözhetetlen a hemoglobin szintéziséhez, a vas normál felszívódásához és szállításhoz. Hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz, és így számos szerv normál működéséhez illetve állapotának fenntartásához, pl. : az idegrendszer, a kötőszövetek, a bőr és a haj. A napi szükséges rézmennyiség felnőtteknek 1 mg, amit a legtöbb esetben a kiegyensúlyozott vegyes étrend (hús, hal, zöldség) biztosít.

C-vitamin

C-vitamin (ascorbinsav)

Nevét a hiányában kialakuló skorbut betegeség megszüntetéséről kapta. Talán a legismertebb magyar tudományos felfedezések egyike a C-vitamin, mely közismerten hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, az immunrendszer normál működéséhez, és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, melyet azzal is támogat, hogy segíti az E- vitamin redukált formájának regenerálódását. A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez, és ezen keresztül az erek, a bőr , a csontozat, a porcok, a fogak és fogíny normál állapotának működésének fenntartásához. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását, hozzájárul az ideg- rendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és a fáradtság csökkentéséhez.

D-vitamin kolekalciferol

D-vitamin kolekalciferol

A zsírban oldódó D-vitamin csontokra kifejtett hatása már az 1920-as évek óta ismert. Az utóbbi években igazolódott, hogy szerepe a szervezetben jóval összetettebb. A szervezet D2- vitaminhoz növényi táplálékkal, D3-vitaminhoz a 7-dedro- koleszterin biohasznosulásával jut. Az aktivált D-vitamin valójában szteroidhormon, amelynek receptora szinte minden sejttípusban kimutatható, és több mint 200 gén átíródásának szabályozásában van igazolt szerepe. A D-vitaminhiány az egyik leggyakoribb hiányállapot a fejlett világban, ami a porc- és csontrendszeri kórképek hátterében igazolt kalcium és foszfor felszívódásán és hasznosulásán kívül más betegség kialakulásában is szerepet játszik. Igazolták szerepét az immunrendszer normál működésében, továbbá a D-vitamin hozzájárul az egészséges izomfunkció, és a normál fogazat fenntartásához, és elengedhetetlenül fontos a sejtosztódásban is. A legújabb hazai adatok szerint, a lakosság 94%-a az őszi-téli időszakban D-vitamin kiegészítésre szorul.
(http://www.osteoporosis.hu)

Vas

Vas

A vas emberi (és más állati) szervezetben betöltött élettani hatása felbecsülhetetlen értékű. Vashiány elégtelen vasbevitel, elégtelen felszívódás és fokozott vasvesztés következtében léphet fel. Vas nélkül az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, vagyis a vas kellő mennyiségű jelenléte esszenciális a szervezet életképességének szempontjából. A vas hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez is. A vas esszenciális mikroelem, vagyis szervezetünk nem képes annak előállítására. Ezért a vasat a táplálkozással, kívülről kell pótolnunk. Mivel a vas felszívódása és biohasznosulása rendkívül rossz, a vérbe csak a táplálékban található vasmennyiség töredéke kerül be, hogy aztán eljusson azokra a helyekre, ahol szükség van rá. A vashiány a szervezet csaknem valamennyi szervét, szövetét érinti. A vashiány hátrányosan befolyásolja a munkabíró képességet, csökkenti a teljesítőképességet, az állandó fáradtságérzés rontja a közérzetet és így befolyásolja az életminőséget.

A Resistar PRO kedvező hatásai a növényi polifenolok, glutation,
ganoderma, WGP béta-glükán, prebiotikum, vitamin komplex és a
benne található mikroelemek szinergizmusa
révén érvényesül.